Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global

Saab obdržel objednávku na RBS 70 NG z Kanady

Společnost Saab obdržela od kanadské vlády objednávku na systém protivzdušné obrany krátkého dosahu RBS 70 NG. Hodnota objednávky je přibližně 227 milionů kanadských dolarů (1,8 miliardy korun) a dodávky začnou v roce 2024.

press-release-image.jpg

Zakázka zahrnuje veškeré vybavení potřebné k provozu RBS 70 NG, včetně palebných jednotek, raket, dopravních vozidel, výcviku a podpory. Na základě výběrového řízení byla vybrána nabídka společnosti Saab, která splňuje naléhavý operační požadavek kanadského programu přenosného systému protivzdušné obrany vojáků. Prostřednictvím tohoto programu bude společnost Saab poskytovat dlouhodobou podporu protivzdušné obrany kanadským ozbrojeným silám se specifickým zaměřením na jejich posílenou předsunutou přítomnost v Lotyšsku. V rámci své nabídky se společnost Saab zavázala vytvořit kanadský obsah prostřednictvím své místní pobočky a partnerů a dodavatelů se sídlem v Kanadě.

"Jsme rádi, že můžeme dodat naše osvědčené a účinné řešení protivzdušné obrany RBS 70 NG, které je pro státy v současném prostředí velmi důležité," říká prezident a generální ředitel společnosti Saab Micael Johansson.

RBS 70 NG je systém protivzdušné obrany krátkého dosahu vyráběný společností Saab. Vyznačuje se nerušivým naváděním laserovým paprskem a technologií automatického sledování. Společnost Saab má zákazníky systému RBS 70 NG po celém světě, včetně Brazílie, České republiky a Lotyšska.